Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

14:30

Vatten

Det bubblar i mina lungor och gör det svårt att se

Svårt att hänga med

Flickan som alltid kunnat simma

Kan inte längre vinna.

Vågorna är farliga och stora

På en sten mitt i havet ska vi henne snart kora.

Vet du att jag drömde om dig inatt?

Det var så verkligt att jag nästan fick fnatt.

Jag drömde om ditt skratt och dina sneda tänder

Dina snälla, stora händer.

Mannen i månen är min bästa vän

Varje kväll säger han ömt: godnatt, vi ses sen igen.

Du har alltid varit min hjälte

Även om du ibland har fått använda dig av ditt bälte.

14:30

Jag sov dåligt inatt

Lyssnade på skriken från min jävla katt.

Dina varma andetag mot min rygg

Får mig alltid att känna mig så jävla trygg.

Jag gick förbi ett sönderskjutet lik

Drack ur hans sprit

Tack och lov att det inte var akvavit.

Hand i hand med döden går jag mot en ny dag

Du vet, nöden har ingen lag.




Fri vers av Konstnärssjäl
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-13 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Konstnärssjäl
Konstnärssjäl