Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till solen och havet

Jag älskar doften av hav och solvarma bryggor. Doften av nyklippt gräs och blommiga buskar. Jag älskar doften av regn mot varm asfalt.

Jag vill skriva en visa vid vindens ängar. En hyllning till sommaren och solen.

Jag vill samla på fräknar och skapa stjärnbilder i mitt ansikte.

Jag älskar smaken av solvarma jordgubbar och krispiga äpplen. Iskallt rosévin mot min varma hud.

Jag vill dansa på ängar fyllda med färgglada blommor och skratta på en filt i en grönskande park.

Kom till mig, låt oss möta sommarnatten tillsammans. En natt som håller sig ljus. Låt oss dansa vid Fyrisån i bara strumplästen.

Låt oss klättra upp för höga höjder och se ut över världen tillsammans men håll i min hand sen när vi ska klättra ner. Höga höjder har aldrig varit för mig.

Jag vill gå genom mysiga skogssnår på smala stigar. Få små spröda, tunna grenar i ansiktet och ha små löv och barr i hela mitt krulliga hår.

Jag vill doppa mina tår i vatten som ännu inte hunnit värmas upp av solen och låta mina ben fyllas av små knottror.

Jag vill sitta på en varm brygga med ett metspö i handen, men jag gillar inte att trä på en mask. Kan du göra det åt mig?

Kom, låt oss möta sommarnatten tillsammans. Vi är redan fulla och hela världen ligger framför oss.




Fri vers av Konstnärssjäl
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-11 18:10



Bookmark and Share


  Klint
och så en melodi till denna ...
en fullträff
2020-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Konstnärssjäl
Konstnärssjäl