Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att aldrig förglömma vad som hände då 2004


Helt plötsligt förändrades allting

och ingenting blev sig likt igen
För efter jordbävningen och tsunamivågen var det många
som hade förlorat inte bara sitt hem utan även
en och annan god hjärtevän
Så när något sådant här händer är det inte lätt att vara
beredd om man inte redan innan har det på känn
Vilket alla djuren tycks ha haft eftersom de alla sprang
upp mot bergen där de tog skydd
Då inte ett endaste djur kom till skada
För alla elefanterna slet sig ifrån sina mahoter och begav
sig uppåt mot bergen där de alla kunde känna sig trygga
Och efter att tsunamin hade dragit förbi var det inte längre
vid stränderna något snyggt
Då många båtar ifrån havet upp till land hade flytt då det
på stränderna såg ut som om någon hade spytt ut
en massor av bråte
Dags att börja städa upp och slicka rent sina sår
För efter att något sådant här har hänt sätter det alltid
sina spår i människor på gott och ont
såvitt jag förstår...

Helt plötsligt förändrades allting!

Ken Cassel
12/6-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 108 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-12 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel