Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfället gör tjuven så varför öppnar vi inte korkskruven?

 

Ser du vad dina ögon ser
eller blundar du och låtsas be
Då är du av annat slag
då gillar du inte kyrkans dag

Det som står i Bibeln
säger inte, “ät dig stinn”
Använd inte Guds ord
om du gräver under jord

Ingen finns som är perfekt
vi är alla mer eller mindre defekt
Om du kastat första stenen
minns då att du var först på den vägen

Förvärra då inte den saken
utan säg förlåt och försök bli äkta riktigt vaken
Oavsett vad du säger
skyll inte på andra grejer

Om du med berått mod
beskyller andra för ditt vållande till mord
Då har du hamnat väldigt lågt
likt en styck-mördare med såg

Håll dig till sanningen
och konstatera att det finns olika sätt att förbättra handlingen
Om vi har en konflikt
ska inte sanningen förses med tystnadsplikt

Men en sanning ska vara en sanning med fakta som du kan bevisa
ingen ska behöva motbevisa din sanning, i det finns ingen rättvisa
Och om ingen av oss vet svaret
får vi i vår medvetenhet inte skjuta iväg ansvaret

Vi måste utgå ifrån att alla gör sitt bästa
för ingen av oss vill göra sitt sämsta
Sen äger vi i “vårt bästa tänkande” olika grader av egoism
men tittar vi varandra i ögonen godkänner ingen av oss sadism

För ingen av oss vill bli levande uppäten
men sitter man i maktens boning vill många ta bort skyddsnäten
Men dödar du alla kostnader skapas också tjuv-samhället
och kom ihåg inte ens en riktigt rik går säker, om en mördar-tjuv får ett kniv-tillfälle




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-18 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP