Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som de nattugglor vi är, hoar vi

Ho ho ho
För när mörkret kommer fram över sjö och strand
kan vi ändå se allt så klart
För titta där nere smyger det sig visst omkring en
liten mus
Eller var det inte två
Kanske till och med tre som springer därnere med en
himla fart
Så det är bäst att vi dyker ner nu och ställer till med
lite bus
Att kunna fånga sin mus när det är helt kolsvart ute är
ändå ganska så fantastiskt ändå
Smått underbart och ljuvt
Och det är månen som ger oss sitt lilla ljusa sken
så att vi nattugglor ska kunna äta oss mätta då vi bara
lämnar gallan och några små ben kvar
För som de jägare vi är håller vi tyvärr inga möss kära
Och det trots att vi kan tycka att mössen är ganska gulliga
på sitt sätt, så måste vi nattugglor hungriga som vi är
ändå gärna kunna äta oss mätta, rätt och slätt
Ja, bara sådära...

Som de nattugglor vi är, hoar vi
Ho! ho! ho!

Ken Cassel
19/6-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 84 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-19 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel