Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månförmörkelser

Reser sig skogarna ur jorden
under sjudande moln
stiger tiden ur hjortarnas strupar
ropar ut i en dov storm
mellan hällarnas åldrade ryggar
nu gläfser rådjurskiden
sina första
och tänderna som växt i deras munnar
slår ut till vassa sår
i ansikten av löv

och hjorden darrar vid ravinens kam
svälld av rädsla, kroppar, pälsar
ryktar vinden deras fällar, deras viskningar
i manens sträva strån
munnen mot ludna örat
spring
och åren av ångande skuld
släpper taget
lossnar som svartsöta frukter
ur de urgröpta stenarna




Fri vers av Grävling
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-06-25 11:57



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt skickligt gör du läsaren till ett med hjorden så att man darrar med den !
2020-06-28

    Lena Staaf VIP
En hotfull stämning som förmedlas, att försöka undkomma.
2020-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling