Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trots vissa tecken...

Jag hade jobbat över
på arbetet och sen var det
dags för fackföreningsmöte...
Jag kom hem rätt sent...

När jag kommit hem, in... Och möter
min dotters blick brast hon ut i gråt...
Vad är det som har hänt, sa jag...
Vi har en alkoholist här, sa hon...
Va, sa jag, vem då...

Du! Sa hon till mig!
Tårarna trillade ner för
hennes kinder...

I skolan hade fröken berättat
hur man kan veta om man har
någon som dricker för mycket
alkohol, för det finns ju
ALLTID SÄKRA TECKEN...

De visar inte att de dricker de gör
det i smyg, men gömmer undan alla
tomflaskor som de tror ingen skall se...

Hon hade hittat en dold säck med tomma
flaskor i ett hörn i en källargarderob...
När hon skulle sätta sig och titta på TV
SÅG HON TVÅ TOMMA MARTINIFLASKOR
BAKOM EN FÅTÖLJ... SÄKRA BEVIS
PÅ VAD SOM PÅGÅR, BARA JAG
DRICKER MARTINI...

Jag sa, har du sett mig full... Nej! Det hade
hon inte! Men TECKNEN FANNS JAG SMÖG
JU MED MITT DRICKANDET I VARJE FALL...

Till slut fick jag lugnat ner henne...
Men det tog tid att flaskor var de
än stod behövde ju inte betyda
att jag var sådan som hon trodde...






Övriga genrer (Kåseri) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-28 10:09



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Speglar ett beroende detta med gömda flaskor.
Fröken hade helt rätt.
2020-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt