Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Reviderad text.


Skogens vackra väsen

 

Se hur det ångar ifrån myren 
nu när hela kvällshimlen är röd 
där på stigen ner mot älven 
blir jag nu av skönheten förförd 
 
Jag ser nu älvor skrida långsamt  
så ljuvligt vackra under månens sken 
de svävar helt ljudlöst där i natten 
så mjukt över stock och över sten 
 
Så nu de visar mig sin vördnad 
och de alla tar så ömt min hand 
nu när de för mig ut i dansen 
på en rad rakt ut i sagans land 
 
Sen när vi dansar runt på ängen 
där även månen blir vår vän 
om nu detta skulle vara en dröm 
då vill jag verkligen inte vakna än 
 
Nej för alla visar mig sin kärlek 
med sin dans och underbara sång 
ja tänk att få känna denna lycka 
jag hoppas att natten nu blir lång 
 
Se där står nu nattensdrottning 
hon som är skogens vackra huldra 
med en blek hy så len som siden
och med sitt hår över sin skuldra 
 
Att få vara ensam där i drömmen 
det känns just nu som allt jag vill 
ja just här och nu i denna stunden  
kan jag önska att tiden fick stå still

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-02 21:30



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket vackert och andäktigt skriftat! En tonsättning vore underbar!
2020-07-03

  Öknens Ros VIP
Vackert om älvor.
2020-07-03
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP