Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fackla fortsätt och brinn!

Nu skall rolighetsmakare
få vara med i den akademiska
världen, de som har roat svenska
folket i alla år, och fått veta av
den akademiska eliten, att det
de sysslar med är inget alls att ha
mer eller mindre nå´n bisak, man
helst skulle vilja vara utan...

T o m Evert Taubes texter, musik
och böcker ansågs som lågvattens-
märken... Inget att ha, inget alls
att ta till sig... M a o: Skräp!

Men en skribent skrev om honom...
Han var Guds gåva till det svenska
folket... Jag håller med till fullo...
Utan hans alster skulle mycket
i musikvärlden stå öde...

Han behärskade det svenska språket
och musikkonsten till max, ännu har
hans like ej setts...

Och nu skall Linköpings universitet
få Moa- och Tage professurer :
Undrens tid är inte förbi!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 140 gånger
Publicerad 2020-07-03 10:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det rätt trista bland skapare bara,
är om någon i en skara, ej erkännandes som kan kvinna som man, var inspirationens 'rena stöld' just brann, såväl grupp som en enda kan, borde så kunna stå för sin vara.

Texter skrivna med din penna kan stundom verkligen igångsätta annans penna även.
2020-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt