Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Uti Insomnia-land där inte ens Corona får störa?)


En sorts Andledning



Söndersmulade
Cirklar inuti huvudet

När någon tittar ut
från ett fönster

Och upptäcker att
det är Söndag morgon
med regn

Inuti en Sörgårdsidyll
Av ett plastförgyllt
villasamhälle

Tar en förtrogen tanke
i handen och försöker
förvalta den väl

Så hoppet gror med
förtroende för kommande
dagars möjligheter

Och dolda nätter som skär
sår inuti sköra drömmar

Liggande på en Kingsize
säng från "Creolafashion"

Där varelsen bredvid brukar
mumla sitt förra Ex's namn
under djupaste sömn

Och i garagen vilar de
Tyska lyxbilarna upp sig

Innan det dagas och blir
avfärd mot skolor och
väntande arbetsplatser


Söndersmulade cirklar
Inuti huvudet på en person

Som inte står ut med tanken
på ett liv,ytterligare 30 år
i Törnroselundens sövande
idyll.


Utan längtar i smyg till N-Y
i Staterna utan vett o sans.


Men espresson smakar lika
bra för det,tillagad av en

Sambo som mumlar sitt
Ex's namn i djupaste sömn


Det är bara så det är. Det
är bara så det är


Och börsen på marknaden
går upp och ner. ..

Det gäller att hänga i senaste
bilmodellen, med barnen till

Skolan fram och åter från jobbet
och vara nöjd med det man har


Medans man spar ihop till
Pensionen om 30 år

Med kommande spännande
Utlands vistelser. ..

Hur man nu kan ta sig
dit hän.Hur man nu kan
ta sig dit hän.

Till kritvita stränder
Och susande Palmer

Innan Greta-effekten
tar över helt. ..

Det är bara så det är. Det är bara
så det är.








.















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-05 14:34



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ja vad är det vi drömmer om och längtar efter? Någon slags förändring, något roligare och häftigare...Det är inte fel att drömma och sträva men det vore bra om vi kunde inse att vi inte blir lyckligare av nyaste bilen eller utlandsresan. Att vi kunde ha lite framtidstro även för planeten.
2020-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP