Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kommer flera gånger under livet komma människor in i ens liv. Vissa stannar länge och vissa går. Sen finns det dom som lämnar utan ett ord. Den här dikten är om en sådan vän. Det gör fortfarande ont och min smärta tar jag ut i poesins värld.


En Sån Vän


En sån vän du var.
Jag fann mig ofta i din famn.
Den var alltid öppen och varm.
Vi var som virade trådar på en jeansjacka
Om det var något, var det bara att knacka
Det fanns ingen ånger, ingen smärta
Inga lösa frågor att besvara

En sådan vän vill väl alla ha.
En som lyssnar och kan förstå
Att inte alla dagar kommer förbli blå
Förbereder en kopp te och bryter ut i sång
Gång på gång på gång
En filt och en gitarr
Vi fann alla noter som i en film

En sån vän du var.
Men vad hände sen.
När kylan trängde på och bara is fanns kvar.
Du sa “Jag kan va ditt plåster, skydda dig ett tag.
Men vi båda vet att plåster faller av”.
Du lämna när jag vände mig om
Utan att veta att du aldrig tänkt säga Hej till mig igen.

Detta var ingen kärlekshistoria.
Detta var ingen livs förlust.
Jag förlorade dock en vän.
En vän jag inte visste skulle gå.

En sådan vän du var.




Fri vers (Fri form) av Mimmi.W
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-14 01:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mimmi.W
Mimmi.W