Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vestibul




Vestibulera mera
Numera

Hårda klackar mot
ett marmorgolv

Ett fashionabelt
Filmbolag med
sin flimrande
Vestibul

Och Fondbörs företaget
Inuti sin imponerande
vestibul

Med sittande kunder
väntande på sin (o)tur?

Och Eu:s kontor runt omkring
världen,alla har de sina
vestibuler i tillvaron

Hur har du någonsin vandrat
därute,
emellan maktens korridorer. ..

Och bli-vit tagen på allvar
Sittande väntande i en vestibul


Så vestibulera mera
Numera.

Mellan statliga myndigheter och
Offentliga organisationer jäsande
av anseende och allvar


Alla har de sina vestibuler
Av olika klass och smak

Med finsoffa av stil o finess
att
sitta där och vänta på sin bak

Och när man väl kommit in
Till sitt avtalade möte

Känt sig lite stressad och
aningens nervös

Full med respekt inför
det man väntat på att
föra fram sin talan i
egen sak.


Alla dessa mäktiga kontor
Med sina imponerade
Vestibuler i olika storleksklass


Som sväljer folk och sätter

En del av dem på en kommande
framtida svältkur uti livet
Från sina svällande makt-Palats

Så stor skillnad på den
Virutella världen

När man sitter
där så är det

På riktigt en verklig
äkta exklusiv känsla

Där det är värt att vänta
På sin tur i oturen

För att få en chans
till en knuff framåt

Med ödets tärning
som hjälp


Så vestibulera mera
Numera


Kanske är det du som
får chansen att komma
Upp dig i tillvaron

Vestibulera. Vestibulera
mera. ..Aahha. ..'

Ohhojaaja vestibulera
Mera,mera numera. ..


Så kanske är det du
Som får chansen att
Komma upp dig i
Tillvaron?

Äntligen. Yeeh. ..
























@@Sefarge@@





Fri vers (Fri form) av Sefarge VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-14 02:35



Bookmark and Share


  bumerang

Här hittade du direkt på ”ögat”.
Det är skrattretande hur vi ”vanlingar”
Så totalt genomskådat strategin, men ändå åker dit på den. Kanske det är därifrån politikerföraktet närs. Utifrån underläget som nånstans är ett överläge. Ifall vi ger oss själva profit.
Jag applåderar din text och funderar vidare.
2020-07-14

    Lena Staaf VIP
Den lilla människan som förminskas ännu mer i dessa maktens vestibuler. Du fångade verkligen känslan!
2020-07-14

  Kungskobran VIP
Härligt Kafka stuk
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP