Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I minnenas hus

 

Många minnen finns kvar

svarta, ljusa blir grå

när som väskorna packas

kan det vara svårt att förstå

 

Alla de sånger jag sjungit

om kärlekens makt

men alla orden de sas

med ett tragiskt förakt

 

Den utopi som vi sökte

var den att kärlek är tro

på en rakt utstakad kurs

men över en svajande bro

 

Ja för vår resa var målet

vi ville fylla med ljus

det är det som besvarats

där i minnenas hus

 

Alla känslor gav tvivel

och de fyllde mitt glas

det rann över sin bredd

någonstans i en tårarnas fas

 

Alla ord de var sagda

det var ord som förstör

för där i kärlekens krig

sägs många ord som förgör

 

Så sjunken vid bryggan

ligger nu kärlekens båt

det blev en hastig sorti

till ett ganska tragiskt förlåt

 

Jag stod kvar där på stranden

med mitt glas i min hand

kände en tomhet i hjärtat

invid Atlantkustens band

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-07-14 09:41



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Berör på djupet

Tack!
2020-08-03

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Vackert, vemodigt och ömsint!
2020-07-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt vemod i fint rimmad dikt om kärlek som brann och försvann.
2020-07-14

  Sparvögat VIP
Så finstämt sorgset om sprucken lycka och kärlek...
Känns i hjärtat dina underbara strofer.
2020-07-14

  Kajan VIP
Du beskriver detta svåra med märkligt lätt hand - utan att förenkla/förminska allvaret.
2020-07-14

  bibbi ahrnstedt
Vackert och sorgligt skrivet on kärlekens makt, gillar raden "där i minnenas hus" mycket väl diktat
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP