Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lyssna på vinden

 

Lyssna till träden
när de rör sig i vinden

deras blad berättar hemligheter
från nu långt flydda dagar 

ja lyssna på vindens styrka 
det är naturen som andas
denna kraft som även piskar fram
vågornas gäss med sin vrede 
 

ja allt och alla måste andas 
så som naturens lätta andedräkt
när den försiktigt vidrör min hud
och försöker berätta något för mig

att känna denna så milda
men ändå tydliga viskning
gör att hela jag skälver
skälver ända in i märgen

jag känner viskningarna 
som små vibrationer
skapade av naturens
egen andedräkt

den själ som en gång hade vissnat
väcks nu åter upp
med ett nytt hopp och en ny tro 
 
vinden gav mig nytt liv

...i en annan tid  

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-17 11:21



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Vinden och naturen är en stor källa till glädje...
Vackra rader
2020-07-17

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så vackert diktat!
2020-07-17
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP