Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sorgsen vagabond

Han blickar upp mot stjärnorna
även när skyarna är grå
en simpel vandrare i natten
och han är en drömmare som få

I en tidig morgons bleka skimmer
där han nu beräknar sin val
han en ensam och sorgsen vagabond
med en massa samvetskval

Ja för han söker efter mening
men inga svar han får
känner en början på ett slut
för ingen bryr sig hur han mår

Så när morgonljuset kommer
då står han inte längre kvar
i de spår som leder bort
följer alla frågorna han har

Ja så var finner han sitt mål
där även drömmar kan slå in
då när han saktar ner på stegen
och fortsätter att dricka av sitt vin

Ja fast vindarna känns varma
och vinglig blir hans färd
nu han hoppas på ett under
vill kunna fly bort från denna värld

Så vad finns där bortom månen
där han nu söker gåtans svar
ja även om nu solen lyser stark
finns alla skuggor säkert kvar

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-18 09:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP