Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nr 2 ur samlingen Jag regnar under Prags kastanjer.


Cafe Louvre


foajén som en bio
med menyer i stället för
bild på Hopalong Cassidy

den långa trappan upp
med rymd i
så historien får plats

här trampade han
som krökte tiden runt klotet
Albert Einstein har fikat här

och Franz Kafka
i brytpunkten av allt
höll hov med Max Brod

sedan 1902 ett stamlokus
för lärare, skrivare, fritänkare
utom åren i kommunismens kylskåp

har restaurang och biljardrum också
den firade skådespelaren Vojanovy
hade ett stående bord här

mina steg ekar
små och svenska i
trappan

jag är framme
och öppnar dörrarna
står där på tröskeln

ett öronbedövande larm slår emot mig
från levande och länge sen döda
kom in hit och skriv




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-22 00:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm