Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Morgonobservationer.


På morgonen


Kanske är det nyckeln
till hemligheten med tid och rum.

Tyvärr sover filosoferna fortfarande,
de drömmer om kärlek
eller drömmer om att resa.

Just nu finns det ingen i världen
som vill svara på en sådan fråga.

Men en fiskare som står på banken
drar då och då upp lite dimma.

Ett modigt litet skepp
avlägset och osynligt
puffar genom det grå universum.

Kyrkklockan: sex slag av bomullsull:
de faller som mjuka kuddar på världen.

Nu kommer den visslande fönsterputsaren
för att torka de suddiga fönstren
på den nya dagen.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 270 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-07-23 06:30



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Fina bilder med en from stämning.
2020-07-23

  Ulf Carlsson VIP
Klar och närvarande dikt med fina metaforer och en vaken och omsorgsfull meningsbyggnad och struktur. Poesin är som bäst på morgonen!
2020-07-23

  Staffan Nilsson
Vacker morgon.
2020-07-23

  Kajan VIP
Ovanlig och finstämd, gryning tecknad med varsamma penseldrag.
2020-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen