Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan att tveka ger du dig in i elden

trots vetskapen om att du kanske kommer att bränna dig
Men nu finns det ingen tid att förlora eftersom det är här
och nu som gäller om du nu ska kunna ha en chans
att kunna rädda något liv
För vindarna som blåser på, gör att elden bara får mera
luft och mera driv
Så du snubblar dig in huset, in i rök och damm, ända tills
du kommer fram till ett rum som är rökfyllt in i
minsta tum
Och det är då som du kan höra en liten flicka som gråter
med en hostande röst då du tränger dig fram till henne
och greppar tag i henne, för att i nästa sekund bara föra
henne mot ditt bröst
Sedan tar du bara sats och zick-zackar dig själv ut mot
friheten och den friska luften
Sedan ifrån sjuksängen säger den lilla flickan till dig
Du vet väl om att du är min hjälte, och kommer så att
alltid förbli då du är min allra bästa vän
Så tack så mycket, vännen min...

Utan att tveka ger du dig in i elden!

Ken Cassel
24/7-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 91 gånger
Publicerad 2020-07-24 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel