Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När hon väntar på Tom


När hon väntar på Tom

går hon kring granen

plockar barren som de faller.

När hon väntar på Tom

ringer barnen på söndag

pratar nästa vecka.

När hon väntar på Tom

petar hon i elden

som Tom alltid tände.

När hon väntar på Tom

talar sonen med hans melodi

och dottern med hans logik.

När hon väntar på Tom

vinkar träden i vinden

faller barren till marken.




Fri vers av 100apor
Läst 560 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2020-12-10 20:36



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Fin. Förstår precis. Tack.
2020-12-23

  Elaine.S VIP
Med ett driv förs man genom raderna som berättar en del men inte allt. Man vill veta mer. Det är nåt bra.
2020-12-17

  Gerd-Peter Löcke
Fin dikt. Gärna med enkelt radavstånd.
2020-12-17

  TrollTörnTrappan VIP
Meditativ form..! When she Waits..? Skulle gärna läsa ett "kapitel två" med en till säck Tom-avtryck...

(inspirerar mig göra en topplista över olika Tom i kulturen, såväl skapare som figurer - men kommer inte på så himla många jag verkligen tycker om)
2020-12-16

  Nanna X
Tja den där Mr Ten, kan undra om han någonsin kommer?
2020-12-11

  TrollTörnTrappan VIP
Tror minsann här råder kul beröringspunkter.. till någon som fler än hon har väntat på genom åren....

Texten snurrar på bra, genom lyckade exempel - om än olyckliga?!
2020-12-10
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano