Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fri vers

Jag längtar efter ett hem.
En stat
Ett land.
Jag vill inte bo på någon annans mark,
behöva tala ett annat språk
än mitt modersmål.
och vara tacksam.
behöva mätas i goda gärningar,
anpassningar och assimilation
Jag vill inte mätas
jag vill
få tillbaka delar av mig själv som jag fått uppoffra,
slippa tänka på att vara korrekt i ett samhälle, i ett sammanhang, jag inte är sammansatt med.
Jag vill inte behöva visa tacksamhet för att jag får existera
på andras villkor




Fri vers (Fri form) av Leyl
Läst 145 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-28 01:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Starkt skrivet om rotlöshet och omöjliga krav från omgivningen.
2020-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Leyl
Leyl