Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till kvinnan som stupade i Afrin

1998.
du är fjorton år yngre än jag.
siffrorna i ditt födelseår
borde blivit siffrorna på din ålder då du dog.
det är ingen ursäkt att det var krig,
att du kämpade för alla kvinnors rätt.
att du var stark och modig.
vacker och stolt.
vi borde ha fått dela på frihet som en brödbit,
det är ingen ursäkt att jag är här.
att landet jag bor i inte haft ett endaste krig på 200 år.
du kunde ha varit jag?
och jag du.
eller ingen av oss någon annan
än de vi kunde ha varit
om vi hade fått växa upp hela.
du är fjorton år yngre än jag
och jag skäms i hela kroppen att jag är kvar.




Fri vers av Leyl
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-30 00:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns inga rättfärdiga krig.
Om alla vägrade att delta blev det inga krig.
Totalvägra! Desertera!
De verkliga hjältarna har alltid varit, är och förblir DESERTÖRERNA!
2018-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Leyl
Leyl