Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PERSPEKTIV

 

I dag kan jag äntligen se min nya framtid

den är resultatet av att jag en gång vände om

när jag sedan landar hoppas jag se drömmen

ja allt det vackra jag drömde om en gång

 

Så hjälp mig nu att välja den rätta vägen

ja snälla se mig som den jag är i dag

så kan du svara på min enkla fråga

den om du alltid skall betrakta mig som svag

 

Jag kan inte ge mig själv det rätta svaret

jo jag vet ju absolut vem jag var i går

men vem jag egentligen har varit är min fråga

bara för att äntligen kunna slicka mina egna sår

 

Jag kan nu se hur alla åren bara flyger

hur min nya nutid rinner allt för fort

men min historia har satt sina djupa spår

framför allt från alla fatala misstagen jag gjort

 

Så kan någon ge mig svaret på min fråga

ja se mig bara som den som vill få svar

så fortsätt leda mig på den rätta vägen

det är att leva sunt den tid som jag har kvar

 

En rent utopisk tanke kan ju detta vara

att man önskar sig ett facit från sitt liv

men det finns tankar som jag vill förklara

för att äntligen kunna ge mitt liv ett perspektiv

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-07-28 13:43



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det är aldrig försent att välja rätta vägen.
2020-07-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Det gamla och det nya livet, väl beskrivet, med många relevanta funderingar.
2020-07-28

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En fin dikt om ny väg i livet, historia och framtidshopp.
2020-07-28
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP