Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
En glädje med musik


Dragspelet


Det blåa silvriga dragspelet glänste där det låg under lampan. Lisa hade köpt det på internet. Hon hade önskat sig ett mindre än det hon hade. Benen efter operationen kunde inte ta tyngden när hon skulle spela. Vad vill du göra nu tänkte Lisa, vad är roligt? Jag vill spela mer dragspel och kunna glädja mig själv och andra tänkte hon för sig själv.
Hon hade gått ut på datorn på Blocket och under köp hade hon skrivit litet dragspel i sökrutan. Här hade det kommit upp några att välja på. Ett dragspel var brunt och fult med konstiga knappar, men så var det ett litet blått pianodragspel som verkade intressant där. Ja, hade hon tänkt för sig själv, jag chansar och köper det. Det hade sett lagom stort ut på bilden och kostade inte så mycket. Man skulle betala i efterhand.
Kruxet var att det fanns i Helsingborg och måste skickas med fraktgods. Allt blev så rätt, efter att ha hämtat det och packat upp det kände hon en sådan glädje. Lagom tungt var det också, men det måste lämnas in på översyn, flera knappar satt fast så det gick inte så bra att spela på. Hon hittade en firma som bytte ut delar och kunde sätta dit nya honungsmembran på alla tonerna. Inklusive med nya remmar fick hon betala en del förstås för hela reparationen.
Han i dragspelsaffären var en man i femtioårsåldern. Han var blåsare och hade spelat i band berättade han. Men det hade blivit för mycket festande, så han slutade. sitt nya yrke hade han lärt sig av en gammal man. Den före detta blåsaren berättade att han hade spelat sax ihop med Erik Frank, dragspelskungen. Butiksinnehavaren beundrade hennes blåa fina dragspel och hade frågat om han kunde få köpa det när hon tröttnat på det. Det var ett gott betyg tyckte hon.
Efter ett par veckor åkte hon sedan tillbaka och hämtade dragspelet som hon sedan övade på hela den sommaren.
Hon och hennes man var bjudna på en kräftskiva den sommaren och värdparet ringde strax innan avfärden och frågade om Lisa kunde ta med sitt dragspel. Det blev väldigt roligt och lyckat på festen, Lisa spelade skärgårdsvalser vid fördrinken och fler par dansade på gräset. Hon tänkte att det var ett gott betyg. Alla hade haft så roligt och dragspelsmusiken hade blivit en stor tillgång. På hösten ville hon fortsätta att öva olika låtar och önskade att få spela för vänner och glädja dem som hade blivit sjuka och intagna på sjukhem. Man kunde samla alla patienter på avdelningen, först fika och sedan dela ut textbladen så alla kunde sjunga de låtar som hon tänkte spela. Det skulle bli hennes sätt att dela med sig av glädjen till musiken framöver.


© Bibbi Ahrnstedt
Prosa av bibbi ahrnstedt
Läst 164 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-03 16:06Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
En riktig "feel good", berättelse
2020-08-04

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Trevlig läsning, och så bra skrivet.
2020-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Ett underbart instrument.
Carl Jularbo var kung!
2020-08-03

  Sparvögat VIP
En fin berättelse om att dela med sig av det man kan...
2020-08-03
  > Nästa text
< Föregående

bibbi ahrnstedt
bibbi ahrnstedt