Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag hatar mig själv lite för jag skulle göra allt och lite till för du får alla andra att blekna


jag är kär och du är grammatiskt korrekt



jag håller andan nu
ger dig min sista luft
du fäster ballonger vid mina handleder
och jag snuddar vid marken
men bara nästan

om en av oss ska leva ska jag hoppa ner från eiffeltornet när jag kommer till frankrike för du har redan lämnat mig.

du tar färgen från mina kinder
kyler mina händer
nattandedräkt från nattpojken
jag ger dig allt
de som tillhör dig alltså
tivolitårar från tivoliflickan

och dina ord drunknar
dina läppar går inte att läsa på längre
men du hinner inte se
hur mina händer ljuger i dina
fingertopps-lögner



jag hatar hur du ser mig
hur dina läppar rör sig utan ljud
när du pratar om mig som om jag var något
som fastnat mellan dina tänder

de som ibland stötte mot min tunga
men det gjorde inget nej det var helt lugnt
för jag ville bara påminnas om hur underbart
det var att ha sådana problem
tunga mot tänder-problem


jag ville ju bara fastna i ditt hjärta


Jag glömde de sekunder
då vi stannade världen
då du la sockervaddskyssar
mellan mina ögonfransar



men du vet,

Sockervadd smälter.




Fri vers av osams
Läst 857 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-07-12 21:48



Bookmark and Share


  TedEdFred
Gillar jättemycket!! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. men vissa dikter är sega att läsa (eller vad man ska säjaa.. ?) men denna läser jag bara. jättebra!! :) 4+
2006-09-11

  frostyran
Jag gillar den här oerhört mycket. Du är en talang!
2006-08-02

    narcoleptic
fan vad känslosamt och typ underbart beskrivet
, verkligen, bugger upp en bild!
" jag ville ju bara fastna i ditt hjärta" klockrent.
2006-07-29

    rainbow
Jag håller med de andra, man bara glider igenom hela dikten och alla sago-aktiga liknelser.. Fastnade speciellt för det sista kursiva stycket och allt det följdes av
"jag ville ju bara fastna i ditt hjärta" och så det som kom efter.. och så slutet :) Två ord som bara är helt rätt.
"Sockervadd smälter" (plus att man kan tolka det på flera sätt..) Toppen!
2006-07-15

  Glitteringly
vilket språk du har :) jag bara glider igenom hela dikten på alla vackra ord och underbara formuleringar. Såhär ska poesi vara! riktigt riktigt fint...
2006-07-14

  within_
åååh! den var så gullig och fin och klingade så härligt och jaaa! jag blir förälskad när jag läser den trots att det inte är det den handlar om!
kramar
2006-07-12
  > Nästa text
< Föregående

osams
osams