Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Med en blinkning till Berthold Brecht, Paul Celan, Adrienne Rich, Greta Thunberg, Platon


’What times are these’ [miniatyr; Sv.Text]

 

Vad är det för tid

när narren är kung

och behåller sin tron med en lögn

och att tala om träd

plötsligt är ett sätt

att rädda världen

allt vi ser

är fladdrande skuggor

på vår grottas skärm




Fri vers (Fri form) av Silverstripe
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-05 21:23



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Bravo - ja, vad är det för tid -
när narren är kung och behåller sin tron med en lögn!
samma om på Platons tid
tyvärr

hoppas att något förändras
av att en flicka som Greta
vågar säga ifrån
om nödvändigheten av
att lyssna på fakta och vetenskap




2020-08-06

    ej medlem längre
Vilken välskriven och väl fångad platonska bild av den tid vi lever i och de människor vi väljer till ledare. Det är ett samhälle där vi låter oss hjärntvättas av marknadskrafter, konsumtionsbudskap och propaganda om att bli räddade till en bättre verklighet utan att ifrågasätta tillräckligt.
2020-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe