Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett svar till Eugénio de Andrade (och hans dikt ”Lissabon”)

 

Jag drömde om Lissabons dimma
och stadens förtrollande ljus
men starkare kan jag förnimma
strukturen på trappor och hus

En känsla av färg i beröring
hur stenen har huggits och nötts
i sinnenas överföring
där staden och människan mötts

Och ljudet från Tejo och hamnen
där vågorna vaggar sin last
de ivrigt utropade namnen
från avsked och möten i hast

I drömmarnas ljus jag ser dom
hur måsarna seglar på vind
och aldrig att mer jag ber om
från staden jag känner som blind




Bunden vers (Rim) av Silverstripe
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-06 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe