Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterns fela


Kom ut till skog och mark och se han spela -
för visst kan vinterns kyla vara sträng
och blott dra vitterstråk för en arm bonddräng,
precis däri hörs dock Kung Bores fela

Bjud upp, bjud upp frys inte fast i vela.
Där under skaren sover du i snövit säng.
Skär genom ytan som med söt maräng
och bryt till bitar allt det stilla stela.

Stig upp - upp ur ditt hjärtas vinterpuls
och skrid till takten från hans skridskoskär
och skrud ska varje vintergran iklä.

Det kan gott räcka med en stråkimpuls.
Så skrid nu spelman - marken sörjer air
och aldrig blir du höstens böjda knä.




Bunden vers (Sonett) av 100apor
Läst 571 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2020-11-08 01:35



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Snyggt slöjdat! Börjar bli riktigt finslipat och välsvarvat med de viktiga små ändringarna..
2020-11-12

  Maud Louise
Målande o härligt skrivet!
2020-11-08

  Nanna X
Sköna vinterbilder! Visst finns det paralleller mellan skridskoskär och stråkdrag, själv är jag dock mycket bättre på de senare än de förra...
2020-11-08

  TrollTörnTrappan VIP
Vackert så det värker i hjärtat av vintriga vibrationer!! Dessutom får du med dubbelbottnadheten i ord som sträng och puls..

Oerhört friskt porträtt av den kärve kungens landskap! [Visst halkar versen på några ställen av ojämnt antal stavelser - men kan väl vara en del av skridskoskärens svåra konst?!]
2020-11-08

  danne //
Tycker om din text den är klockren..
2020-11-08
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano