Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nr 14 i samlingen ”Jag regnar under Prags kastanjer”.


Stare mesto


mot det gamla
torget nu
med de gamla gatorna

här delar sig vägen
i verkligheten men inte
på kartan

i blindo tar jag till vänster
gatorna och gränderna
går in i sig själva

ändrar namn och biter
av sig
som maskar

alltid när man gett upp
ser man att man
står på torget

Starometske namesti
till historia och hästar
dansar säckpipor, såpbubblor och segway

jag kom precis i tid
Prags mest berömda event
sch – det börjar nu

hela världen stirrar
på dockor i en glugg
och – poff – så tar det slut

den applåderade
föreställningen över
tunn som vår gyllene sekund


- - - - - - - - - -

Fotnot:
Här mötte jag första gången Prags tungvrickarbröd trdelnik.




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 136 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-12 09:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm