Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur ett avslutat men osänt brev

Mellan skräddarnas ringar på ytan
dricker jag tjärnen
i hundratals svala klunkar
och att åter skriva detta
att slicka saven från minnet
tills bara den släta barken, stammens
årslångsamma hjärtslag
längs din rygg är strängar spända
en melodi eller ett fågelbröst som brister
dessa morgnar av tuvull och starr
dessa slocknande gläntor
i minnet av en enda kyss,
en droppe i blanksvarta vatten




Fri vers av Grävling
Läst 174 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-13 19:14



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin dikt, påminner om Vikstens dikt där han med sin kupade hand hämtar kärleken åter med vattnet från tjärnen
2020-08-14

  Ulf Carlsson VIP
Fint sammanhållen komposition över minnet av den kyss som tiden inte förmått utplåna.
Jag associerar till den sorgliga myten om Echos olyckliga kärlek till Narkissos och till John Bauers trolska bild av den ljuva flickan vid den svarta tjärnen.
2020-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling