Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längs enbuskarna

Och månen skördar moln, de tunga fälten
stiger drömgrå, mjöldryga och målla
tills kvällen inte längre syns
som ljusföroreningar vid horisonten
och himlen i sin ton av ärgad koppar
klingar ut som stormhattsklockor
och fönstren vissnar släckta
där vi passerar hem för djur och andra
hur få de är nu
hur allt färre
en dag syns vi inte längre
för deras ögon, bark och stammar
ensamkroppen, åkrarna som andas




Fri vers av Grävling
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-14 12:36



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Väldigt fint om hur det mörknar för människor och djur.
2020-08-15

  Daniel_78 VIP
Oj vilken vacker och vemodig text. Jättefin. Ljusföroreningarna, ärgad koppar och en dag som vi inte syns längre. Attans va bra.
2020-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling