Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


Vid vårt vägskäl

 

Vi höll varandras händer

när vi sakta närmade oss vägskälet

det kändes i hela kroppen att det var nu det skulle ske

vi såg båda bort mot horisonten

där solen nu så symboliskt sakta sänkte sig

 

vi stod där helt tysta och vi tvekande

detta var ju inte vilken plats som helst

och inte vilken stund som helst

det var här vi hade mötts tre år tidigare

och det var här vi började resan

 

men vi hade nu nått vår slutdestination

vår korta resa den var över

men jag kan ändå se dig i varje brunett på gatan

ja du gäckar mig fortfarande efter alla dessa år

din skugga finns där och jag undrar varför

 

men jag tror att jag egentligen mest saknar tiden

den tid vi hade under dessa år

visst vi var yngre och galnare, mycket galnare

nej jag saknar verkligen inte det livet

och jag saknar definitivt inte den jag själv var

 

så när jag nu åter står här vid vårt vägskäl

och på nytt ser bort mot en gyllene horisont

då känner jag ändå en tillfredsällelse

och jag känner även ett lugn där i mitt hjärta

av att just den tiden ...var då

 

Copyright © AndLou

 

 

 




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-17 14:07



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Räkna de lyckliga stunderna blott...
Vacker bild till vacker dikt.
2020-08-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert och insiktsfullt om en tid som var och lämnade fina minnen kvar.
2020-08-17

  Sparvögat VIP
Ett vackert minne att bevara i hjärtat...
Fina rader om en stor, förlorad kärlek!

Ditt magiska kort tar andan ur mig, fullständigt fantastiskt ...
2020-08-17
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP