Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Äventyret

 Jag tänker på den där flickan
som hade fått sina första jeans (blå med gula sömmar)
tioåringen
som klättrade i träd och cyklade utan att hålla i styret
hon övade på att busvissla
och hon trodde att Äventyret väntade bara ett par somrar bort
hinsides skogen
östan om sol och västan om måne
Hon visste inte
Mycket närmare väntade puberteten
med mensvärk blodfläckar i jeansen och svettigt kvinnoliv
obotligt
som en hämmande sjukdom
Bara från det högsta trädet på det högsta berget kunde hon fortfarande skymta Äventyret
och hon svor en ed vid horisonten
där jord mötte himmel
att ta sig dit




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-25 12:56



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin text om det inre barnet som alltid finns kvar hos oss även om tonåringen och vuxenlivet vill ställa sig i vägen.
2020-08-30

  Kungskobran VIP
Det är jobbigt att bli vuxen
Fint fångat
2020-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger