Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kom till baka till livet igen


I saningens namn sårar jag dej

 Det finns dom som förskönar, lindar in i bommul och 

tar åt sej ut av saningen på ett kränkande sätt, för att

 

dom har lärt sej att leva i en förnekelse långt i från

sanningen, och hatar att ta ansvar för sina vardags 

 

rutiner, och dom är så lata och får inte tummen

ur... ja så är det i alla fall enligt mej, jag säger inte att

 

jag har fel eller rätt, men det är min åsikt, och jag

har levt sida vid sida med en sådan person, hon är

 

jätte snäll,  gullig,  trevlig och social när hon

vill, men mest brukar hon ligga och tycka synd om

 

sej själv och gör vad som helest för att slippa sitt

ansvar, hon hittar på saker för att slippa jag vet inte

 

rikigt säkert om det är så att hon har en så jävla

otur, men jag vill nog ha det till att hon är lat och

 

vill inte göra ett skit, förut sov hon till klockan två på

dagarna,  och så går hon upp och dricker kaffe och 

 

'röker som ett lokomotiv, och på kvällen stoppar

hon i sej Oxaskan och dricker vin och bira, jag vill 

 

nog inte säga mer en så, för jag vill inte avslöja

vem jag talar om, men nu vet hon det i alla fall,

 

så jag lär nog få trubbel, för hon är väligt lätt

kränkt och tål inte att någon pratar om henne,

 

även fast hennes beteende gör det omöjligt att 

inte prata om henne, för jag är inte elak, men jag 

 

bryr mej om henne, jag älskar vem hon var förut 

men inte den hon har blivit i dag, det är verkligen

 

synd om henne för hon är psykiskt sjuk,  har 

självskade beteende och skälvmords tankar, och 

 

hennes dotter har börjat att skära sej i armarna 

med nålar och spikar, för att det dämpar ångeset 

 

säger hon, och det är synd om henne ochså, för 

hon är jätte fin tjej som jag önskar allt gott i livet,

 

och hennes moder ochså... kom till baka till

verkligheten igen, slösa inte bort era liv på lögner 

 

och googlade sjukdomar och diagnoser, för att 

slippa ta ansvar, kom till baka för ni har så mycket 

 

att leva för som ni slösar bort på skit saker som jag 

ochså har gjort, gör inte om mina misstag!




Fri vers (Fri form) av den nakna poeten
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-25 21:52



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En text som berör på djupet, människoliv som är värda bättre öden.
2020-08-26

  angela Täubert fd Jansson VIP
Oj vilken stark text!
2020-08-25
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten