Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den avslutande 18:e dikten i min samling ”Jag regnar under Prags kastanjer”.


Mala Strana


hett i dag
bänken här i
skuggan passar

till höger där borta Zoubeks skulpturer
snett bakom är Strahov och
Hradcany på toppen av stan

mitt framför mig Roma
hotellet med den simmande hajen
med Kampa bakom

och bortanför Moldaus vatten
gränderna i Stare Mesto
och Josefov i norr

till vänster Karluv most och
vapenlarmet jag fortfarande
hör därifrån

Praha betyder tröskel
ett bra namn tycker jag
en tröskel ser åt båda hållen

höger hand har hållit här
med lust omkring pennan
och vänsterhanden jobbat på att läkas

Prag du har alldeles egna
skalbaggar i språket
som stjärnor på nyspolad is

jag grubblar mig evig
på den solblanka gåtan
på tröskeln som snubblar på mig

lutar mig
bakåt på bänken
och sjunger för fåglarna

dobre vlasim u pokralni
zevrem

ya ma sira e lo strani je strani
melodía

edlech dima a vost darno
jelen

o narodje
a mi novy y novy poezía


- - - - - - - - - -

Fotnot:
Vilket språk det är där i slutet kan jag inte säga på rak arm, men jag tror det är nåt fåglarna är införstådda i, när man lutar sig bakåt på en bänk och solen flödar i Petrinparken i Prag.




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 284 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2020-08-26 00:41



Bookmark and Share


    Steff...
Hej Göran
Jag var inne på din sida fick inte upp något, dax att kolla upp den
dina 9K följare vill väl läsa dig?
Ska läsa lite mer av dig ...
2020-08-31

  bibbi ahrnstedt
Fin närvarande beskrivning av verkligheten och välskrivet
2020-08-30

  Iréne S Räisänen VIP
Bildrik och rytmisk. En njutning att läsa.
2020-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm