Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista söndagen varje månad jobbar vi med de hemlösa och de som far illa i vårt samhälle.


Volontärarbete bland hemlösa och fattigpensionärer

Vi har deras liv i våra händer i dag
både ung gammal och svag,
de kommer från alla undangömda hörn
och alla har de fått en rejäl törn,

de fattiga och hemlösa som runt om oss finns
och fattigpensionärer också jag nu minns,
de skuffas än hit än dit utan rim och reson
för de flesta vill ej se dem som en person,

utan undviker dem så gott de bara kan,
det gäller alla runtom dem kvinna som man,
ni blundar och vägrar att se
när de vågar om att en slant be,

för att klara dagens umbäranden mat de behöver,
men det går inte utan att man har "klöver"
trasiga skor och smutsiga kläder behöver bytas
här behöver nya vägar brytas,

snälla du, räck ut en hjälpande hand, och se människan...
för ni alla faktiskt hjälpa en medmänniska kan,
om inte med en peng eller mat du kan visa empati
så låt åtminstonde bli att vända dig om och säga tvi,

ty dessa människor får kämpa en kamp var eviga dag
inte bara mot hunger utan även mot en oskriven lag,
lagen i samhället som heter jag jag och endast jag,
och du kära medmänniska, ensam är faktiskt svag.








Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-30 08:56



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra formulerat
din text behövs
tack för att du står
upp & hjälper till
bokmärker!
2020-08-30

  Öknens Ros VIP
Väl skrivet om en grupp som är "osynliga" i samhället, de finns där likaväl. Det finns många orsaker till att en människa blir hemlös, inte alltid av egen orsak.
2020-08-30
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP