Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hunger och törst

Havets topografi
begraver den salta svälten
och släcker elden
i solnedgångens musikaliska ässja.
Vidder av vågor
vräker vanornas viskningar
över vardagens val
vilket vacklar av vemod

Öknens avhuggna erektioner
i en dimma utan väta,
där insekter härskar sakta.
Solens strimmiga strålar
krockar med sandens ådror
och vilandets vener.
Svekets sanningar skriks
i skräckens hallar.

Oron, ilskan, elden -
blomman, brödet, blodet.
Kärlekens dikotomi
likt ett långt järnvägsspår
byggt med drömmar.
En parallelltid som konvergerar
vid horisontens
ögonblick och eufemismer.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lars Beermann
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-01 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann