Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att arbeta för skydd av natur är nog frustrerande. Det blir oundvikligen motpoler där pengar är det enda språk som kan förstås. Att behålla förståndet och lugnet i dessa processer är få förunnat. Det krävs att man knäcks i myrmarken och resignerar.


Västerut


Vi färdas västerut.
Tusen år tillbaka i tiden.
Till tystnaden som kräver en blick inåt.
In i uråldriga som förlorats.

Till det som förlorats i girighet.

Fem kilometer myrmark för ödmjukheten.
Den vridna silverfuran med ålder som du

inte ens kan förstå.

Känslan av litenhet i det stora
som vi inte kanske inte vill greppa.

Inför det stora bugar vi.
Till det vi ingen rätt har.

Vi slutar aldrig att kämpa.
För urskogen som lär oss om livet.




Fri vers av Teah
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-07 12:20



Bookmark and Share


  Briza media
Vackra och starka ord och inga visor!
2020-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Teah