Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ro bland gäss

Havet kyler dina nakna fötter.
Dina händer krampar den enda åran.

På innanhavet vårt går gässen.
Nordan driver ständigt din köl mot rev.

Det finns ingen nåd i det som sker.
Det finns ingen som är blid vid hindens rev.

Men du ror som du ej gjort annat.
Du kan reven och skären.

Grunden är för evigt inristade i ditt minne
ett arv från forna generationer.

Du vände dig om, vinkade och våra isblå möttes.
I vinden dansade våra skratt.

Nordans isande vind förde dig framåt.
Du for ut med gässen på sjön.

En dag byter vi åra mot stav.
Jag tar Nordan och gässen.
Du tar skogens stig.




Fri vers (Fri form) av Teah
Läst 371 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2021-05-10 13:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Livet är indelat i årtag. Uppmuntrande läsning.
2021-09-14

  Cikoria Blå VIP
Njutbar läsning.
2021-09-11

    HRoger Simonsson
Gillar
2021-09-07

  stormengudrun VIP
Vilken spänning i din dikt!
2021-05-10

  Kajan VIP
En intensiv dikt som är levande i högsta grad.
2021-05-10

  Larz Gustafsson VIP
Instämmer med föregående.
2021-05-10

  P-E-H
Vacker poesi. Gillar mycket dessa stämningsfulla och rytmiska rader.
2021-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Teah