Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tavla målad i ord om höst


Höst


Förändringstimman klämtar
skogens enhet är upplöst
endast diabilden och arvsmassan
minns det sommargröna

En våg av blad slängs över träden
målade i fantasifyllda nyanser av gulrött
Den sköljer över, lockar
kittlar

Där horisonten lutar sig mot himlaväggen
slår den emot, returnerar
och exploderar i en ny dyning
kraftfullt mönster

Träden leker och dansar
Markens nykläckta svampplockare
med salivfyllda korgar
och röda näsor
frossar

Från min höjd
spelar naturen upp en orgie
och bjuder på sin säd
Hösten är här!







Fri vers (Fri form) av kpoesi
Läst 124 gånger
Publicerad 2020-09-11 11:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kpoesi
kpoesi