Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brus

Under mörkrets tid be om ljus
sorgens eviga kramande
blunda in i försvinnande brus
tomhetens oändliga stramande.

Tystnad och tigande
ettusen råd
barnaföderskan förpliktigande
kvinnans medfödda dåd.

Ett heligt moderskap
det högsta du ska önska
nåd i patriarkatets galenskap
bli invigd i dalen av grönska.

Ge mig inga råd
låt mig få andas
den store gudinnans nåd
frihetens tid randas.




Bunden vers av Teah
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-15 11:21



Bookmark and Share


  Briza media
En hel berättelse i få ord. Stora frågor och känslor och ett hoppfullt slut. Fint.
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Teah