Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett redigerat verk ifrån arkivet


Om jag skulle vara en nytillverkad sedel

En hundring
Då skulle jag få mig en livs resa
För pengar byter ju ägare ständigt
Och min resa skulle självklart börja från sedelfabriken
till en bank och kanske sedan till en bankomat
Och det är där du kommer in
Du förtjusande kvinna som bestämmer dig för att
slå på stort i helgen
Hon som ska gå till bolaget och köpa sig en låda rött vin
med en god smak till sin goda mat
För hon väntar gäster
Så hon tar ut några hundralappar ur automaten
självklart
Och där mitt ibland hundralapparna så ligger jag
Jag som nu råkar hamna i kassan på bolaget
Men där ligger jag inte länge innan någon annan
växlar in mig och för mig vidare från den här
berusande lokalen
Lite senare
Som askan ur elden är det någon som rullar ihop
mig till en rulle och snortar upp knark ifrån ett bord
Hallå, polisen
Det är någon som knarkar här, försöker jag skrika
men inser att jag bara är en död sedel som får sig
en livs resa genom hela landet till min slutstation
Ändstationen
För efter att jag har gått ifrån så många händer
har jag nu blivit gammal och skruttig
För helt söndertejpad tar banken emot mig för att
förbränna mig helt naket
Elda upp mig
God natt du ljuva värld
Det var kul så länge det varade
Hann få vara med och se mycket på min resa genom
landet
Så det var det väl värt som en nytillverkad sedel
Men jag önskar att jag hade fötts som människa
istället
För drömma får man väl göra?!

Ken Cassel
16/9-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-16 00:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel