Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


Den tunna linjen

 

Jag har balanserat på den tunna linjen

där mitt emellan kärlek och smärta

då jag ena stunden brann av lycka

och den andra gömde jag mig bland skuggorna

där fanns aldrig någon logik

 

jag såg mig själv som fågeln

en fågel med svarta vingar

som ständig måste flyga vidare

mot nya fantastiska men obefintliga mål

för att sedan fritt falla från himlen

 

jag var som vinden som susar i träden

virvlade runt från stad till stad

du försökte hindra mig med självklara ord

men du kunde aldrig fånga mig, stoppa mig

innan jag på nytt föll till marken

 

jag bara skrattade och flög vilset vidare

högt ovanför verkligheten

hög som Eiffeltornets egen skugga

där jag krälade in i mitt skal

för att verifiera min egen livslögn

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-16 09:28



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Som dikt oerhört bra; till innehåll svart och plågsamt om något som liknar en skärseld i detta livet.
2020-09-17

  bibbi ahrnstedt
Mycket känslosamt och fin beskrivning av en förblindad med egen livslögn
2020-09-16

  Sparvögat VIP
Ett vemodigt sökande på den tunna linjen i fågelns flykt mellan kärlek och smärta...
Som vanligt skriver du strålande bra om ett svåra ting!
2020-09-16

  ULJO
Fin text denna och fin bild till
2020-09-16

  Lottie Ålhed VIP
En pendlande dikt. Känslostormande och väl sammanfattad i den sista versen. Applåd!
2020-09-16

  Kungskobran VIP
Balans på den tunna linjen, fint fångat i din text
2020-09-16
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP