Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen, 2020


Hinden






jag mötte en dovhind

med min blick

hon stod
alldeles stilla
naglade fast mig

och lät mig se

i hindens blick
såg jag dimman lätta

jag såg

magra
seniga kroppar
händer
tyngda av valkar och blod
och Gränsö kanal
blev till

jag såg

vedskutor
kastade loss
kryssade mellan kobbar och skär

jag såg

strandskatan gömma sin rädsla
bland stenskravel
och skrika fram sin virilitet
under upphetsad spelflykt

sen vände hon blicken norrut
men höll mig kvar
och jag förstod
att det jag såg
varken var början eller slut

i hindens blick visades

kvinnor vid Hallmare Skackel
som krökte sina ryggar
den tunga blöta byken
det kalla havsvattnet
präntade sitt sigill
i värkande leder
och krumma händer

sen insåg jag
att djupt i dovhindens blick
fanns något som dolts för mig
jag sökte mig djupare
längre in
och där blev allt tydligt

där såg jag

mig
naken och förnärmad
försökte jag skyla mig
men hinden
hade uppenbarat allt
och jag visste
att inget kunde hållas undan
gömmas eller döljas

jag backade
blinkade
salta tårar föll
när jag slog undan blicken
var hinden redan borta




Fri vers (Fri form) av Christer Foghagen VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-16 10:57



Bookmark and Share


  Christer Foghagen VIP
Nej Fridesen, det är inte hund utan hind!!!! Det vill säga ett hondjur bland dovhjort.
2023-01-20

  Sommarnattsljus
Väldigt intressant text med mycket rikt innehåll. Fascinerande!
2020-09-19

  Fridisen
du har stavat fel på hunden
2020-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP