Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonstans börjar liven

På botten låg tanken
som ett ankare gjutet av flyktiga drömmar
På ytan stävade liven
trampandes vatten fjättrade av tanken
Drömmarna täcks av sediment
från den som går under botten
Liven drunknar av rostande kättingar
när flyktiga drömmar eroderar

HansOlof, SysterStina, BillyBichon och alla andra
som lever utan fjättrade drömmar
Simmar galant bland drunknande liven
och når land av eroderade flyktiga drömmar
Land bördigt och fruktbart
gödslat med drunkna liven
och förankrat med ruttna kättingar
mot flyktiga drömmar gjutna i hopp

Jag är Gud och alla vackra djur




Fri vers (Spoken word/Slam) av Peter Vahlersvik
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-17 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik