Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ledarskap


Tranorna


När vi for över Ölandsbron idag
såg vi dem

tranorna

samlade i flock på himmelen
böljande rörande sig framåt

par om par
även i grupper om tre och fem

De verkade lite vilsna och
fortfarande inte samlade i ett tydligt V

uppenbarligen hade de bryderier om
vem som skulle ta ledaransvaret

Osökt började jag tänka på politiker

tranorna
oroade jag mig inte ett dugg för

Snart skulle ledaren
flyga fram i täten

och på den strapatsrika resan
över havet

få alla i formationen att nå
slutdestinationen





Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 110 gånger
Publicerad 2020-09-20 09:41



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En så bra analogi mellan politiker och naturen.
2020-09-20
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP