Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Syrliga bett

 

Spåren av mitt liv

är en text fäst i förorten

bunden i kedjehus och allmänningar 

en kritad kontur

på gator som aldrig tvingats raka

dubbelpendelns kaotiska berättelse

från periferi till periferi

 

i mitten finns ett torg

ett kalt träd av glas

en dröm om världen som svart och vit

de enkla lösningarnas livslögn

ett centrum av puls men som aldrig får blöda

 

man måste handskas försiktigt

med sådana kunskaper

det är därför broarna finns 

öarnas ömsesidiga löften

ett handslag mellan gränder och fruktträdgårdar

spannet mellan stadens ljus

och det yttre fästets svärta

 

det är där jag är skriven

det är så jag blir läst

det är där jag en gång ska dö




Fri vers (Fri form) av Silverstripe
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-21 07:39



Bookmark and Share


  Anna Helena VIP
Skarp sinnlighet i dina bilder
2021-03-08

    ej medlem längre
Allting handlar om perspektiv och här blir allting så levande gestaltat genom bild och ord, med omvärlden och den inre världen i ömsesidig reflektion och tiden som går genom rummet och kroppen med minnestyngda steg. Stark avslutning också på denna fantastiska, originella och fascinerande dikt.
2020-09-22

  lodjuret/seglare VIP
En text blir läst och både den som skrivit texten, såväl som den vilken läser orden, blir inte längre 'densamma', som innan och omöjligt att inte 'förändras' i ett vidare av utveckling, som en ström av upplevelser i ett ständigt föränderligt 'nu', som om någon skulle av iver uppmana annan än sig själv att 'fånga dagen', som ropas ut över tak och torg av envar vilken tycker sig ha 'skådat ljuset'. Allting verkar vara öppet för att uppleva, hela tiden.
2020-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe