Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nycklarna

Hittade inte nycklarna

var tvungen att tömma ut hela väskans innehåll på cafébordet framför dig

Det är inte mycket kvar i väskan längre
bara det nödvändigaste,
läppcerat, tuggummi
och en nästan tom börs

Förr var det som att dra omkring på en fullt inredd tvårummare med kök

En tung och falsk trygghet över axeln
endast en dragkedja bort

Alltid redo
Alltid redo för flykt
Alltid redo

Men du ser ju
min nya väska är skamlöst uttömd på bordet framför dig
den är nästan tom

Bara det nödvändigaste är kvar,
läppcerat, tuggummi
och en nästan tom börs
Klarar mig på det
nu

är inte rädd
är inte på flykt
-”inte ens från mig själv”,
säger jag och målar läpparna med mitt genomskinliga cerat så att mitt eget röda kan lysa igenom
och kanske annat lyser igenom också

Jag har hittat nycklarna
de hade bara trasslat in sig i den stora koftan och föll sen ner på golvet
vid mina fötter

Packar in allt i väskan igen
min nya, utan dragkedja och blixtlås
ja faktiskt är det bara en liten tygpåse numer
inköpt från nåt konstmuseum

en öppen
att sticka ner handen i
en som inte gör nåt om man tappar

Nycklarna är hittade
Väskans innehåll är blottat och nerpackat igen
Tar ett tuggummi också
Jag klarar mig




Fri vers av Roses vs Dandelions
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-22 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roses vs Dandelions
Roses vs Dandelions