Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Släcka och tända

Stjärntecknet på bröstet framtecknades efter en halv livstid

ställde det horoskop som skulle berätta

ingenting

ingenting
och andningen efter den tusende ingentingens prestigelöshetsuck lugnade mer än anat


.


Som till Nordstjärnan över oceanen
gjordes ändå ett försök

En bön om kompass

om fyrens lampa över hav och rymd
om ledstjärna över land och jord



När den ber
som slutat be

.


En månskärva i vattenspegeln
en grästuva
en snäcka
är universum nog
för en vars tankevärld aldrig nuddar mark

Ledsagan är kanhända oväsentlig
Det är ändå i alltings kantlösa intethet kärnan bor
Om där finns någon
Om där finns något

Låt vara så
det kan vara dagens sanning
imorgon är där kanske en annan

Ljus är inte alltid att följa
Ljus kan vara att tända

Eller släcka

eller tända




Fri vers av Roses vs Dandelions
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-22 20:08



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Så brilliant nedtecknat!

Ledsagan är kanhända oväsentlig
Det är ändå i alltings kantlösa intethet kärnan bor
Om där finns någon
Om där finns något

Dessa rader svårslagna!
Tack för en stor läsupplevelse.

2020-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Roses vs Dandelions
Roses vs Dandelions