Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
livet är så förbannat orättvist. (060714)


rädsla (i helvete att jag lämnar er!)

"Var inte rädd"

viskade hon med tårar glittrande mot kinden

och hon tog din hand och kramade den försiktigt

så där som man gör då alla ord plötsligt,

plötsligt tagit slut.

Det var sommar

och Mälarens vatten glittrade

som tusen lekande solkatter,

de svävade fram över ytan

och träffade våra kroppar

hårt, hårt

så som ett slagträ

träffar hårt sitt mål

i skymningen.

 

Djupt inom henne

växer som ett elakt skämt

en sol av celler

som ska bränna sönder

allt som är och allt

som kanske

en gång

skulle vara.

 

Din hand i hennes

och ett moln av

regn,

ett regn som svärtar livet

med sitt allvar.

 

"Var inte rädd"

för trots att ord som viskas mellan

älskande

kan suddas ut som regn som dunstar

är er kärlek större

än ett "elakt skämt"

som växer som en sol

djupt

djupt

där under huden.

 




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 1146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-14 20:30



Bookmark and Share


  Lillali
Det är nästan så att jag börjar gråta av den här texten
2007-01-03

  Yvonne Vigstrand
Fruktansvärt starkt och smärtsamt.....du beskriver det så bra!
Kram Yvonne
2006-10-07

    ej medlem längre
Underbart beskrivet, smärtan är gripande och stark!
2006-10-03

  Josi
Ljuvligt smärtsam!
2006-09-09

  TiVa
Åh, vad sorgligt... och så skört vackert! Tycker om den väldigt mycket.. Vemod tas väl emot hos mig..
2006-08-27

  Nem
Jag tyckte verkligen om dne här.
Den är mystisk och lite oförståelig på ett sätt.
Kärleken är vackert beskriven men också med en kärna av tragedi eller sorg... eller... något...
2006-08-03

  thyra
Vackert beskriven kärlek! Tack. // pricilla
2006-07-29

  Bissen
Mmm väldigt fint...
2006-07-18

  BlåhäXa
Gillar liknelserna i texten - de är jätte fina och fördjuper läsarens kontakt med "textens själ" (usch hoppas att de där inte uppfattas som uppfinninsrikt gegga... de e verkligen så jag kände när jag läste)
2006-07-14

  Madjori
Härligt skrivet....
2006-07-14

    lydia
Väldigt vackert skrivet.
2006-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson