Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kommer aldrig mera ta ett banklån

Inte värt det
Tog ett banklån på hundra tusen kronor för sju åtta
år sedan
Fick betala ränta i ett och ett halvt år innan jag ens
började betala tillbaka på lånet
Nu åtta år senare har jag sextusen kvar att betala
Men ändå
Vilken profit bankerna gör har jag räknat ut trots
sämre service
För nu har många banker inga kontanter längre
Men några finns kvar
Vill du växla in sparade mynt vill banken ha minst
tjugo till trettio procent på pengarna
Och då spelar det ingen roll om du vill sätta in dessa
pengar på ditt eget konto
Inte sjysst
Så nog fan tjänar bankerna massor av kosing varje år
att de kan dela ut jätte mycket pengar
till sina aktieägare varje år
Frågan är om de verkligen är värda alla dessa pengar
Jag tycker inte det
Så jag vill aldrig gynna dessa banker något mer då jag
aldrig mer kommer att ta mig ett lån
För gör man inte snabba klipp på lånade pengar
är man rökt då man ständigt förlorar pengar
på alla dessa räntor
Så nej tack
Inga flera lån från bankerna!

Ken Cassel
22/9-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 58 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-22 23:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel